Oitintie 130, 04740 Sälinkää

Suurenna fonttiaPienennä fonttia
Eläkeliitto

Eläkeliiton Uudenmaan piiri ry

Eläkeliiton Uudenmaan piiri - iloa ikävuosiin - valoa vanhuuteen

                                                              

Uudenmaan piirin puheenjohtaja 1.1.2016 lukien: Risto Solitanner, Lohja

puh. 050 3559825 os. Koulupolku 7, 09120 Karjalohja, sähköp. rsolitanner@gmail.com

6.2.2016

Uutena piirinpuheenjohtajana aloitin työni 1.1.2016. Alku vuosi on ollut kiireistä , ja toivotan teille kaikille hyvää kevään ja kirjoittelen kuulumisiani jälleen pikapuoliin.

8.3.2016

Vuosi on alkanut kiireisenä. Jaden kanssa keskustellaan joka päivä piirin asioista ja tapahtumista. Yhteistyö toimii saumattomasti.

Yhdistysten kevätkokoukset ovat kiivaimmillaan paraikaa.

Periaatteena on, että pyrimme Jaden kanssa käymään mahdollisimman monessa yhdistyksissä vuoden aikana kuulemassa toiveita, sekä kertomassa eri tapahtumista.

Auton kanssa oli vaikeuksia alkuvuodesta, mutta tulihan se kuntoon vihdoin, kolmen korjaamokierroksen jälkeen. Auto on ehdoton näin suurella alueella liikuttaessa ja kun asun Karjalohjalla huonojen tai olemattomien julkisten yhteyksien varrella. Korjauksiin meni 1200 euroa. Autoilu ei ole halpaa Suomessa.

Verottajakin virittelee uusia tulkintoja kulukorvauksista. Talkootyö ei ole arvossaan, vaikka kolmatta sektoria kaivataan apuun monessa paikassa, ainakin poliitikkojen puheissa. 

Nyt on tärkeä vuosi eläkeläisille, SoTe-uudistukset, vanhusneuvostojen toiminta, sekä yhteiskuntasopimuksen aikaansaaminen. Saa nähdä, kuinka meidän käy tulevaisuudessa. Seppo Mustonen Eläkeliitosta on tehnyt ansiokasta työtä vanhusneuvostojen toiminnan kartoittamiseksi. Video löytyy Eläkeliiton sivuilta. Se on kuvattu Hyvinkäällä vanhusneuvostokoulutustilaisuuden yhteydessä.

Talousasioiden läpikäynti ja arviointi on ollut suurena haasteena. Mäntsälän toimiston vuokrasopimus on irtisanottu ja säästöjä saadaan huomattava summa muuhun toimintaan. Kaikki kallistuu ja hallituksella on suuri vastuu varojen kohdentamiseen oikeudenmukaisesti.  

Tilaisuuksien järjestämisestä piiri ei peri puolikasta voitoista. Voitto jää järjestävälle yhdistykselle kannustamaan vapaaehtoistoimintaan. Jos tappiota syntyy asia järjestynee yhteisymmärryksessä.

Yhdistyksen kevätkokouksissa huomaa, kuinka yhdistykset tekevät arvokasta työtä jäsenistön eteen. Yksi asia pistää silmään, kerättyjen jäsenmaksujen riittämättömyys itse yhdistyksen toimintaan. Suurin osa menee Eläkeliiton ja piirin maksuihin. Tähän on hallituksessa kiinnitettävä huomiota ja keskusteltava avoimesti asiantilan parantamisesta tai mitä asialle voitaisiin tehdä.

Keväällä on ohjelmassa lehtikurssi, piirin kevätkokous, karaokekisat, kirkkopyhä ja liikuntapäivä. Näistä on tarkemmat tiedot tapahtumakalenterissa.

 

Erittäin ikävääkin kuuluu. Erkki Sorsa, Eläkeliiton Uudenmaan piirihallituksen toissavuotinen jäsen ,  Pornaisten yhdistyksen puheenjohtaja ja pitkäaikainen vaikuttaja kuoli helmikuussa äkilliseen sairauskohtaukseen.

Syvä osanottomme perheelle, läheisille, sekä kaikille hänet tunteneille. Hänen kanssaan oli ilo työskennellä ja jäämme kaikki kaipaamaan hänen valoisaa persoonaansa.

 

2017 

 

HYVÄÄ RAUHALLISTA JA MENESTYKSEKÄSTÄ UUTTA VUOTTA 2017

KIITOKSET TEILLE KAIKILLE VUODESTA 2016. 

 

Aika rientää ja haasteita riittää.

Olen ilolla seurannut Teidän kaikkien antaumuksellista työtä yhdistyksienne puolesta eläkeläisten hyvinvoinnin parantamiseksi. Olemme Jaden kanssa kierrelleet yhdistyksiä sekä jakaneet ansiomerkkejä ansioituneille eläkeläisille. Olette ne todella ansainneet. 

Samalla olemme tutustuneet eri yhdistysten toimintaan ja saaneet tutustua mielenkiintoisiin ahkeriin eläkeläisiin. Taustalla moni eläkeläisaktiivi tekee todella arvokasta työtä ja varmasti tänä vuonna Suomi 100 juhlien yhteydessä saamme jakaa vielä lisää ansiomerkkejä ja antaa tunnustusta työstänne.

Meillä on kovat ajat ja uudistuksia ajetaan hallituksen toimin melkein väkisin SoTe ja Maakuntamallien saattamiseksi käyttöön lyhyillä valmisteluajoilla. Meitä ns. kolmatta sektoria tullaan tarvitsemaan yhä enemmän asioiden läpiviemiseksi. Vanhusneuvostot toimivat jo suhteellisen hyvin, mutta niissä on vielä paljon kehitettävää. Pitäkäämme puolemme, että paikkakuntien neuvostoista löytyy yhdistystemme edustajia hoitamassa meidän kaikkien yhteisiä asioita ja että meitä kuunnellaan. 

Kävimme viemässä ajatuksiamme Eduskuntaan joulukuun alussa kuuden suurimman eläkejärjestön nimissä. Toimintaa jatketaan tänä vuonna. Kevät on tärkeä aika myös kuntavaalien vuoksi. Toivottavasti saamme hyviä edustajia hoitamaan asioitamme. Olemme puolueeton eläkejärjestö ja Eläkeliitto on antanut hyviä ohjeita käytännön toimintaan ja järjestelyihin. 

Paraikaa teemme aikataulua ja suunnittelemme kurssien, neuvottelupäivien, kokousten ja vastaavan mahdollistamiseksi.  Toiminta vaatii jatkuvaa kehittämistä ja siihen onkin panostettu ja panostetaan edelleen. Piiritiedotteita ja piirin- ja yhdistysten toimintakalentereita seuraamalla näkee kuinka laajaa toiminta on. Lisäksi on vielä koko Eläkeliiton todella laaja tarjonta. Jokaiselle on ja löytyy varmasti jotakin mielenkiintoista. Kesällä on Eläkeliiton suurtapahtuma Kaustisilla.

Tammi- ja helmikuussa on jo mielenkiintoisia kursseja uusille yhdistysten puheenjohtajille, hallituksen jäsenille ja sihteereille, sekä yhdistyskehittäjille. Tervetuloa kursseille tutustumaan Eläkeliiton toimintaan. Yhdistykset tiedottavat jäsenkokouksissaan näistä tilaisuuksista.

 

Toivotan Teille kaikille mielenkiintoista ja antoisaa kevättä 2017.  

pj. Risto Solitanner